Marca Comercială Cuza Vodă poartă numele Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o personalitate istorică remarcabilă care a înfăptuit Unirea Țării Românești și a Țării Moldovei.
Divinurile Cuza Vodă și-au făcut apariția pe piață în anul 2005, și cuprinde în prezent trei serii de produse:
- Clasica: divinuri VS, VSOP și XO, măturate timp de 3, 5 și 7 ani în butoaie din stejar caucazian. Divinuri ușoare, cu buchete aromatice florale și palete dominate de senzații suave de caramelă și vanilie.
- Biografie: divinuri VSPO și XO măturate timp de 5, 7 și 10 ani în butoaie din stejar francez. Divinuri elegante cu buchete aromatice complexe, corp nobil, și textură taninoasă echilibrată.
- Premium: divinuri XO măturate timp de 10, 12 și 15 ani în butoaie din stejar francez din zona Limousin. Divinuri rafinate, cu buchete aromatice autentice profunde, produse din cupajuri atent selecționate, în coformitate cu cele mai alese tradiții.

PODGORIILE
ȘI TEHNOLOGIA
NOASTRĂ
Divinurile Cuza Vodă sunt produse pe bază de vinuri albe, tinere, cu profil aromatic neutru, fiind în special preferat soiul Aligoté (adus în Basarabia de către vinificatorul Constantin Mimi), Chardonnay, Feteasca Albă și alte soiuri europene. Distilatele sunt produse în coloană modernizată în 2010 de către specialiștii din Franța. Aceasta este fabricată din cupru, fapt ce contribuie la calitatea divinurilor obținute.


ISTORIA DISTILERIEI BULBOACA

La sfârșitul secolului XIX, Constantin Mimi, un negustor de origini grecești, fondează primul chateau vinicol pe moșia sa din localitatea Bulboaca. Pe lângă vinărie, acesta deschide o secție de producere a distilatelor, implementând cele mai moderne utilaje și tehnici ale timpului, ce presupunea, printre altele, folosirea alambicului din cupru și măturarea distilatelor în butoaie din stejar.

În perioada sovietică, intreprinderea trece în proprietatea statului. La Bulboaca este inființat Complexul Agroindustrial Anenii Noi, în subordinea căruia se aflau 12 puncte vinicole din diverse localități și peste 1500 de angajați. Datorită amplasării geografice dar și prezenței căii ferate, vinurile și distilate de producție locală s-au răspândit pe întreg teritoriul U.R.S.S.

În 1998, intreprinderea este privatizată, fiind redenumită în Agrovin Bulboaca. În 2014, structura companie vine reorganizată, ducând la apariția companiilor Castel Mimi SRL și Distileria Bulboaca SRL.

În prezent echipa Distileriei Bulboaca numără în jur de 100 de persoane, printre care specialiști cu experiență de peste 30 de ani. Produsele sunt create conform vechilor tradiții, ținându-se cont și de standardele tehnologice ale timpului.