Marca comercială Cuza Vodă poartă numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o personalitate istorică remarcabilă, care a înfăptuit Unirea Țării Românești cu Țara Moldovei.
Divinurile Cuza Vodă și-au făcut apariția pe piață în anul 2005 și cuprind în prezent trei serii de produse:
🔸 Clasică
Divinuri V.S., V.S.O.P. și X.O., maturate timp de 3, 5 și 7 ani în butoaie din stejar caucazian.
Divinuri ușoare, cu buchete aromatice florale și palete gustative dominate de senzații suave de caramel și vanilie.
🔸 Biografie
Divinuri V.S.O.P. și X.O., maturate timp de 5, 7 și 10 ani în butoaie din stejar francez.
Divinuri elegante, cu buchete aromatice complexe, corp nobil și textură taninoasă echilibrată.
🔸 Premium
Divinuri X.O., maturate timp de 12 și 15 ani în butoaie din stejar francez din regiunea Limousin.
Divinuri rafinate, cu buchete aromatice autentice și profunde, obținute din cupaje atent selecționate, în conformitate cu cele mai alese tradiții.

PODGORIILE
ȘI TEHNOLOGIA
NOASTRĂ
Divinurile Cuza Vodă sunt produse pe bază de vinuri albe, tinere, cu un profil aromatic neutru, fiind preferate în special soiurile Aligoté (adus în Basarabia de vinificatorul Constantin Mimi), Chardonnay, Feteasca Albă și alte soiuri europene.
Distilatele sunt obținute într-o coloană modernizată în anul 2010 de către specialiști din Franța. Aceasta este fabricată din cupru, un element care contribuie semnificativ la calitatea finală a divinurilor.


ISTORIA DISTILERIEI BULBOACA

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Constantin Mimi, un negustor de origine greacă, fondează primul château vinicol pe moșia sa din localitatea Bulboaca.
Pe lângă vinărie, acesta deschide o secție de producere a distilatelor, implementând cele mai moderne utilaje și tehnici ale vremii, care includeau, printre altele, folosirea alambicului din cupru și maturarea distilatelor în butoaie din stejar.

În perioada sovietică, întreprinderea trece în proprietatea statului.
La Bulboaca este înființat Complexul Agroindustrial Anenii Noi, în subordinea căruia se aflau 12 puncte vinicole din diverse localități și peste 1.500 de angajați.
Datorită amplasării geografice favorabile, dar și prezenței căii ferate, vinurile și distilatele de producție locală s-au răspândit pe întreg teritoriul U.R.S.S.

În 1998, întreprinderea este privatizată și redenumită Agrovin Bulboaca.
În 2014, structura companiei este reorganizată, ceea ce duce la apariția companiilor Castel Mimi SRL și Distileria Bulboaca SRL.

În prezent, echipa Distileriei Bulboaca numără aproximativ 100 de persoane, printre care se află și specialiști cu o experiență de peste 30 de ani.
Produsele sunt create în conformitate cu tradițiile vechi, respectând totodată și standardele tehnologice actuale.