Divin Cuza Vodă are un gust plin și nobil, dar pentru ca buchetul să se deschidă în totalitate, v-am pregătit un articol despre tipuri de păhare pentru divinul pe care-l serviți. Două condiții importante de care trebuie să țineți cont e temperatura divinului și păhare alese corect.

Divinul este de regulă servit, la o temperatură de 16-18 grade. Uneori puteți opta pentru încălzirea păharului la temperatura camerei cu un dispozitiv special sau chiar în propriile palme. În alegerea păharului pentru divin e important să categorisiți corect divinul, potrivit legislației naționale, distilatele de vin sunt clasificate după criterii de vârstă și calitate. Astfel, din categoria V.S. (Very Special) fac parte divinurile cu o vechime minimă de 3 ani, cele de 5 ani sunt atribuite categoriei V.S.O.P. (Very Super Old Paie), iar divinurile cu o vechime de 7 ani și mai mare sunt incluse în categoria X.O. (Extra Old), în timp ce băuturile măturate timp de peste 20 de ani- în categoria X.X.O. (Extra Extra Old).

În lista care va urma veți putea afla mai multe detalii despre păhare pentru divin, astfel ca să puteți savura pe deplin băutura preferată.

Păhar de tip „lalea”

Divinul este măturat timp de 2-3 ani și are o aroma foarte intensă, un astfel de păhar, datorită formei asemănătoare cu o lalea care trece într-un picioruș lung, oferă divinului o aromă mai fină.

Păhar oval „snifter”

Divinul măturat timp de 5 ani, fiind considerat și unul dintre cele mai populare, este servit în păhare „snifter”.
– Piciorul scurt, astfel ca mâina să poată atingă suprafața
– Forma ovală lată, care se îngustează spre vârf și vine mai bombată spre picioruș
– Volum de la 500 ml

Există snifteri clasici, dar sunt și cu diferite ornamente, cu gravură inclusiv și pe picioruș. Văriantele date se vor potrivi perfect pentru un cadou la cunoscători de divin, dar și ca înfrumusețare de masă de sărbătoare.

Păhar Wobble

Divinul X.O. și X.X.O. este servit în acest tip neobișnuit de păhare, care se deosebește considerabil de cele clasice.
– Formă mai rotundă, decât la cele clasice
– Piciorușul lipsește, astfel păharul este ținut în mâină și se menține temperatura constantă a divinului, de asemenea forma păharului permite balansarea pe suprafața mesei, oferind o paletă mai complexă la gust și buchet
– volum 800 ml

Păhar Baloon

Adevărați cunoscători aleg anume acest tip de păhar. El puțin se deosebește de un snifter clasic, grosime sticlei fiind mai mare și volumul de 700 ml.

Alte Articole

Divinul Cuza Vodă 7 Ani

Divinul Cuza Voda 7 Ani din seria Classic a caștigat anul acesta urmatoarele medalii: Aur «КоронаПерегона 2021 - Distillation Crown 2021 - Ucraina Argint IWSC - International Wine and Spirits Competition 2021...

Află mai mult